Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Cinematograful Dacia din Iași a primit autorizația pentru proiectul de dotare și extindere

Cinematograful Dacia din Iași a primit autorizația de construcție pentru proiectul său de extindere și dotare. Autorizația de construcție pentru proiectul de extindere și modernizare a cinematografului Dacia din Iași a fost emisă pe data de 16 noiembrie 2023.

Prin implementarea acestui proiect, se va transforma sala de cinema existentă într-un spațiu multifuncțional, deschis pentru spectacole de teatru, muzică, dans și alte activități culturale.

Toate instalațiile și dotările necesare vor fi asigurate pentru a permite desfășurarea în deplinătate a acestor evenimente.

De asemenea, proiectul va include și facilități pentru persoanele cu dizabilități, asigurându-se astfel accesul facil și comod pentru toți vizitatorii.

Valoarea totală a investiției este de 11 milioane de lei

Proiectul de extindere și dotare a cinematografului Dacia din Iași a fost autorizat pentru construcție. Urmează să fie realizate spații special amenajate pentru recuzită și pentru actori. Clădirea va fi reabilitată și modernizată conform standardelor și cerințelor actuale. În plus, se va realiza și o rezervă de apă conform legislației și normelor în vigoare.

Valoarea totală a proiectului, inclusiv TVA, se ridică la suma de 11 milioane de lei. Scopul administrației locale este de a transforma Cinema Dacia într-un loc în care să se desfășoare spectacole și activități cultural-educative destinate copiilor.

Menționăm că suprafața totală a terenului este de 1.004 metri pătrați, în timp ce suprafața deja construită este de 901,25 metri pătrați. Conform autorizației de construire emise, se propune o suprafață construită de 998,40 metri pătrați. De asemenea, suprafața desfășurată a construcției va fi de 1.242,70 metri pătrați.

Citește și Autorizația de construire a Sălii Polivalente „Regina Maria” a fost emisă de către Primăria Iași

O construcție emblematică din orașul Iași va fi adusă în secolul XXI printr-o modernizare grandioasă

Începând cu anul 2017, Primăria Municipiului Iași a preluat mai multe cinematografe pentru administrare. Printre acestea se numără și Cinema Dacia, care a fost construit între anii 1984 și 1987. În ședința din 21 martie 2019, consilierii locali au aprobat un studiu de fezabilitate care include elemente de documentație pentru avizarea lucrărilor de intervenție, indicatori tehnico-economici și o estimare generală a costurilor pentru proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere și dotare a Cinematografului «Dacia»”.

Această inițiativă are ca scop amenajarea unor spații pentru recuzită și pentru actori, precum și reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii pentru a se conforma standardelor și cerințelor actuale. De asemenea, proiectul prevede realizarea unei rezerve de apă, conform legislației și normativelor în vigoare.

Autentificarea proiectului de expansiune și modernizare a cinematografului Dacia din Iași a fost confirmată. Totodată a fost acordată autorizația de construcție. În viitorul apropiat, va avea loc și publicarea detaliată a procesului de licitație pentru alegerea contractorului ce se va ocupa de executarea lucrărilor necesare.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...