Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Circulație reconfigurată total la ieșirea din Păcurari. Vezi unde va fi amplasat un punct suplimentar de întoarcere

Circulație reconfigurată total la ieșirea din Păcurari. Vezi unde va fi amplasat un punct suplimentar de întoarcere.

Consiliul Judeţean a emis autorizaţiile de construire necesare pentru lucrările de reconfigurare a Şoselei Păcurari pe o distanță de aproximativ 400 de metri, începând de la Rondul ERA și continuând către municipiul Iași.

Documentele au fost necesare să fie avizate de către Consiliul Județean deoarece partea nordică a drumului este în teritoriul administrativ al comunei Valea Lupului, în timp ce partea de peste drum aparține municipiului Iași. Șoseaua în sine (DN28/E583) este sub administrarea Primăriei Iași, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Firma beneficiară a autorizațiilor este Ermes Holding SRL din București, deținută în totalitate de compania Prime Kapital care investește în extinderea ERA Park. Momentul exact de începere a lucrărilor pe segmentul de drum Păcurari nu este clar, dar costurile vor fi suportate de către Prime Kapital.

(FOTO: ZDI)

Scopul este de a reduce aglomerația traficului din zona Rondului ERA, unde se produc cozi lungi de mașini în orele de vârf. Până când va fi posibilă deschiderea unei rute alternative către centura ușoară de trafic Uricani-Nicolina, intersecția de pe DN28 va rămâne singurul punct de acces în complexul comercial.

Mai multe benzi de intrare/ieşire din intersecţie

Urmează să fie translatat rondul câţiva metri spre intrarea în Parcul ERA, pentru a permite crearea mai multor benzi de intrare/ieşire din intersecţie, astfel încât circulaţia să fie independentă de rond. În apropierea benzii dedicate circulaţiei dinspre Iaşi spre Leţcani, va fi amenajată o altă bandă separată. De asemenea, va exista o a treia bandă pe sensul dinspre Iaşi care va intra în rond, având posibilitatea de a merge înainte spre Leţcani sau la stânga spre ERA.

(FOTO: ZDI)

Punct de întoarcere similar cu cel de la Antibiotice

Un nou punct de întoarcere similar cu cel de la Antibiotice va fi amenajat câteva sute de metri mai departe spre Iaşi, în zona Post Control – Casa Auto. Reconfigurarea şoselei se va face lângă fostul post de control al circulaţiei, unde va fi creată o bandă de stocare pentru cei care doresc să întoarcă aici. Această modificare va fi semaforizată și va include o buclă pentru întoarcere construită între şosea, fostul post de control și calea ferată.

Citește și Drum provizoriu în zona Moara de Vânt pentru a facilita accesul la locul unde va fi amplasat spitalul regional

Având în vedere traficul intens de pe acest tronson de drum, este încă necunoscut cum vor decurge lucrările de reconfigurare a șoselei. Autorizația de construcție are o valabilitate de doi ani, cu posibilitatea de prelungire, iar extinderea complexului ERA ar trebui să fie finalizată până în primăvara viitoare.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...