Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Creșă și grădiniță nouă în Valea Adâncă

Creșă și grădiniță nouă în Valea Adâncă. Pentru a oferi o șansă în plus la educație copiilor din Comuna Miroslava, Primăria Miroslava a încheiat un contract de închiriere a unui imobil din satul Valea Adâncă (zona Cinci Drumuri). Procedura a fost realizată în contextul în care numărul de solicitări de înscriere la creșă și grădiniță s-au mărit. Înscrierile depășec capacitatea, iar primăria nu deține astfel de imobile.

În imobil, vor beneficia de servicii de învățământ, copiii respinși în prima etapă de înscriere astfel:

  • patru grupe de antepreșcolari – creșă.
  • cinci grupe de preșcolari (trei grupe mici, o grupă mijlocie și o grupă mare) cu program prelungit – grădiniță.

Citește și: Școală nouă la Brăești.

Clădirea are o suprafață de 1.110,15 metri pătrați și un spațiu de joacă de 880 metri pătrați. Aceasta deține și un teren de tip spațiu pietonal și carosabil de 838+378,60 metri pătrați. Autoritățile locale au promis că sălile vor fi dotate corespunzător până la începerea noului an școlar. Durata contractului va fi de 12 luni, cu posibilitate de prelungire în funcție de existența necesității aferente și de disponibilitatea fondurilor.

Primarul comunei Miroslava, Dan Niță, declară:

La baza acțiunii Primăriei a stat solicitarea Şcolii Gimnaziale „Colonel Constantin Langa” Miroslava. Dorința acesteia fiind de înființare a cinci grupe de preșcolari în anul școlar 2023-2024 și a spațiului corespunzător, precum și Hotărârea Consiliului de Administrație al unității de învățământ menționate.

De asemenea, s-a ținut cont de lista cererilor de înscriere la grădiniță și creșă pentru anul școlar 2023-2024, de raportul de necesitate și oportunitate prin care Creșa Miroslava solicită înființarea unei noi structuri în subordinea Creșei Miroslava, de notele de fundamentare înaintate Inspectoratului Școlar Județean Iași pentru suplimentarea numărului de locuri la Creșa Miroslava, respectiv la Şcoala Gimnazială „Colonel Constantin Langa” Miroslava, de Hotărârea nr. 157/02.08.2023 privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local al Comunei Miroslava nr. 155/31.07.2023 privind aprobarea inițierii procedurii de închiriere de către Comuna Miroslava a unui imobil-clădire necesar funcționării pentru anul școlar 2023-2024 a cinci grupe de preșcolari din cadrul Școlii Gimnaziale „Colonel Constantin Langa” și a patru grupe de antepreșcolari din cadrul Creșei Miroslava”, a precizat primarul.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

Primăria Iași
Primăria Iași

octombrie 22, 2024

Bani de chirie pentru studenții ieșeni fără...
Primăria Pașcani

octombrie 22, 2024

Primăria municipiului Pașcani finalizează pregătirile pentru instalarea...