Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

DNA Blochează Concertele de Sf. Parascheva

În acest an, Sărbătorile Iaşului promit o schimbare notabilă în ceea ce priveşte fondurile alocate pentru evenimente. DNA a blocat finanţarea concertelor de Sfânta Parascheva, ceea ce se traduce în economii semnificative pentru bugetul local.

Potrivit unui proiect de hotărâre care va fi discutat în şedinţa consilierilor locali de mâine, Primăria Iaşi va aloca doar 150.000 de lei pentru evenimentele festive. Suma este semnificativ mai mică decât în anii precedenţi. Motivul principal: municipalitatea nu va mai angaja artişti consacraţi la nivel naţional, concentrându-se în schimb pe talentele locale.

Vezi și: Primăria Iași a stabilit programul pentru Sărbătorile Iașului.

Concertul tradiţional programat pe 15 octombrie va fi un moment de vârf al sărbătorilor, prezentându-i pe cei cunoscuţi ca „cei 3 tenori ieşeni” – Andrei Apreotesei, Andrei Fermeşanu şi Florin Guzgă. Aceştia vor fi acompaniaţi de Opera Naţională Română Iaşi. Corul de copii al Municipiului Iaşi şi o serie de invitaţi speciali se vor afla pe scenă.

Primăria Iaşi alocă un buget redus, iar artiştii locali vor fi în prim-plan

Pe lângă concert, Sărbătorile vor aduce în prim-plan şi conferinţe, evenimente sportive, târguri, spectacole şi manifestări menite să sprijine pelerinii veniţi să celebreze Sfânta Parascheva. Finalul serii de pe 15 octombrie va fi marcat printr-un impresionant foc de artificii.

Însă, contextul festiv este umbrit de un scandal ce a zguduit Primăria Iaşi în luna august. Mai mulţi funcţionari sunt acuzaţi că au intervenit în selecţia firmei organizatoare a concertului de Revelion.

Citește și: Pelerinajul Sfintei Parascheva 2023: Date Cheie și Tradiții.

Proiectul de hotărâre propus pentru dezbaterea Consiliului Local prevede o alocare de peste 350.000 de lei, dintre care 200.000 de lei vor fi direcţionaţi către alte evenimente culturale şi artistice susţinute de Primărie în viitor.

Acestea includ sprijin pentru Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT), Festivalul Muzicii Româneşti, Bienala Naţională de Arhitectură şi proiectul teatral „The Reader”. Alte iniţiative culturale şi ştiinţifice vor beneficia, de asemenea, de susţinere financiară din partea Primăriei.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași! 

Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...
Primăria Ungheni

octombrie 23, 2024

Intervenție salvatoare: Polițiștii au salvat o lebădă...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

UAIC vs TUIASI. Miza: Palatul Universitar. Universitatea...