Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

 Expoziție „Români de poveste”

Începând de vineri, 21 iunie 2024, expoziția interactivă „Români de poveste” va putea fi vizitată în Parcul Copou. Evenimentul, sprijinit de Primăria Municipiului Iași, este organizat de echipa A FOST ODATĂ și face parte dintr-un proiect cultural extins. Lansarea oficială va avea loc la ora 10:00. Expoziția prezintă poveștile a 24 de români celebri, inclusiv Mihai Eminescu, Nadia Comăneci și Henri Coandă, printre alții.

Vizitatorii pot accesa aceste povești prin scanarea unui QR code, care oferă conținut audio gratuit și traducere în limbajul semnelor. Poveștile pot fi ascultate pe site-ul https://afostodata.ro/romani-de-poveste/ și pe platformele Spotify și iTunes. Măriuca Mihăilescu, coordonatoarea proiectului, subliniază importanța promovării unor influenceri autentici ai României în rândul tinerilor.

Vezi și: Opera Națională Română din Iași programează prima premieră a anului.

Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture dezvoltă din 2018 proiectul afostodata.ro, oferind povești, podcast-uri și materiale educative interactive. Platforma este recunoscută de Ministerul Educației și este parteneră cu Ministerul Mediului. Proiectele asociației sunt realizate în colaborare cu centre culturale și muzee din România și Europa. În ultimii ani, poveștile audio au fost nominalizate la Best Branded Podcasts Webstock și se află în top 10 serii pe Spotify Romania Society and Culture.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...