Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Guvernul a dat undă verde pentru studiile de fezabilitate privind Autostrada Pașcani-Suceava

Guvernul a dat undă verde pentru studiile de fezabilitate privind Autostrada Pașcani-Suceava. Ministerul Dezvoltării a dat aprobarea luni, 11 martie 2024, pentru studiile de fezabilitate ale proiectelor Autostrăzii Pașcani-Suceava și Autostrăzii/Drumului Expres Craiova-Filiași, ambele componente ale Autostrăzii Moldovei (A7).

După obținerea avizului Consiliului Interministerial, Proiectul de Hotărâre de Guvern poate fi transmis Executivului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici. Este necesară predarea întregii documentații înainte de demararea licitațiilor, care includ Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic. Autostrada Moldovei, secțiunea Pașcani-Suceava (62 km), are o valoare estimată de 7,79 miliarde de lei (fără TVA). Aceasta este finanțată prin Programul Transport.

Vezi și: CNAIR a aprobat Studiul de Fezabilitate al autostrăzii Paşcani – Suceava.

Aceasta va fi împărțită în două loturi licitate independent: Lotul 1 (33 km) și Lotul 2 (28,97 km). Proiectul cuprinde:

  • 23 de viaducte
  • 37 de pasaje
  • 12 poduri
  • 8 parcări
  • 2 Centre de Întreținere și Coordonare
  • 5 noduri rutiere

Autostrada/Drumul Expres Craiova-Târgu Jiu

Aceasta are, de asemenea, caracteristici notabile, incluzând 25 de poduri, 41 de pasaje, 13 viaducte, 50 de structuri casetate, 1 ecoduct, 3 Centre de Întreținere și Coordonare, 12 parcări de scurtă durată, 4 spații de servicii tip S1, 2 spații de servicii tip S3, și 9 noduri rutiere. Traseul, structurat în 6 loturi cu o lungime totală de 110 km, începe în nord-estul Municipiului Craiova și se termină în sud-estul Municipiului Târgu Jiu. Valoarea totală estimată a celor două proiecte este de 21,69 miliarde de lei, fără TVA, fiind finanțată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Transport 2021-2027.

Citește și Suceava: Tronsonul Pașcani – Suceava al autostrăzii A7, pe ordinea de zi a Consiliului Tehnico-Economic din cadrul CNAIR

Ionel Scrioșteanu a informat că Asocierea Search-Egis are termen final de finalizare a contractului pentru Autostrada Pașcani-Suceava în octombrie 2024 (prelungit cu 13 acte adiționale la 47 de luni), în timp ce Asocierea Egis-Search are aceeași dată limită pentru finalizarea documentației tehnice pentru Autostrada/Drumul Expres Craiova-Târgu Jiu, conform a 12 acte adiționale.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...