Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Iluminat public modern pentru orașul Târgu Frumos

Iluminat public modern pentru orașul Târgu Frumos. Investiția se ridică la aproximativ trei milioane de lei și este acordată de Administrația Fondului de Mediu. Anunțul a fost făcut de către primarul Ionel Vatamanu.

”Veşti bune primite de la AFM! Am primit finanţare pentru modernizarea iluminatului public din Oraşul Târgu Frumos! 3 milioane de lei ajung la noi pentru: audit energetic, proiectare, asistenta tehnica, consultanta, achizitionarea si instalarea unui sistem de iluminat complet echipat cu dimare si telegestiune pentru 564 lampi. Vorbim de lămpi economice, care înseamnă un consum redus și facturi mai mici pentru bugetul local. Finanțarea obținută este de 100% din valoarea proiectului”, este mesajul transmis de primarul orașului Târgu Frumos, Ionel Vatamanu.

citește și: Vom avea iluminat modern?

Nu doar orașul Târgu Frumos va avea iluminat public modern. Tot cu fonduri de la Administrația Fondului de Mediu se va moderniza și iluminatul public din câteva comune ieșene. Printre comunele în care primarii vor investi bani în iluminatul public se numără Costuleni, Ipatele, Tătăruși, Șipote, Gropnița, Oțeleni, Andrieșeni, Popești, Heleșteni și Mircești. Dosarele au fost despuse încă din anul 2020.

Peste 700 de corpuri de iluminat noi vor fi montate pe stâlpii stradali din comuna Holboca. Valoarea estimată a contractului este de 1.893.231 de lei, fără TVA, aproape 400.000 de euro. Conform proiectului, se va interveni în satele Dancu, Holboca, Cristești, Orzeni, Rusenii Vechi, Rusenii Noi și Valea Lungă.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...
Primăria Ungheni

octombrie 23, 2024

Intervenție salvatoare: Polițiștii au salvat o lebădă...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

UAIC vs TUIASI. Miza: Palatul Universitar. Universitatea...