Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Mâine, un nou sfânt sosește lângă racla Sfintei Parascheva

De mâine seară, se vor aduce și moaștele Sfântului Andrei. Acestea nu au mai fost aduse la Iași din anul 1996. Valul de pelerini se anunță mai mare, odată cu apropierea zilei hramului pe 14 octombrie. Pelerinii în căutare de închinare la moaștele Sfintei Parascheva au avut o șansă de aur ieri, o oportunitate care s-ar putea repeta și astăzi.

Cei din apropierea Iașului sau chiar din județ s-au închinat după o așteptare de maxim o oră. Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei prevăd o situație asemănătoare și azi, motiv pentru care pelerinajul a debutat atât de devreme.

Comparativ cu anii anteriori pandemiei, moaștele Sfintei Parascheva au fost aduse sub baldachin încă din 10 octombrie. Astfel, până luni seara, peste 55.000 de credincioși s-au închinat, iar sute așteaptă în continuare. Jandarmeria anunță că peste 90.000 de pelerini se așteaptă la slujba de hram pe 14 octombrie, cu un rând estimat la peste 20 de ore.

Vezi programul sărbătrii Sfintei Cuvioase Parascheva: Iași, 7-15 octombrie 2023.

Încălzirea vremii la finalul săptămânii aduce și mai mulți credincioși.

În cursul zilei de ieri, Înaltpreasfințitul Teofan, mitropolit al Moldovei și Bucovinei, a transmis un mesaj special pelerinilor. Drumul spre Iași, la moaștele Sfintei Parascheva, este un respiro, o pauză, un moment de introspecție în aceste vremuri grele. IPS Teofan roagă pentru sănătatea și binele tuturor pelerinilor, dorind ca aceștia să ajungă și să plece de la Iași cu bine.

Chiar dacă vremea a fost neprielnica, mulți pelerini așteaptă apropierea hramului de pe 14 octombrie.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...