Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

S-a publicat lista cu exproprierile pentru Barajul de la Lunca

S-a publicat lista cu exproprierile pentru Barajul de la Lunca. Ministerul Energiei a pus în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea amplasamentului care reprezintă coridorul de expropriere, declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor deținute în proprietate privată, precum și aprobarea listei acestor imobile supuse exproprierii.

De asemenea, proiectul vizează aprobarea listei imobilelor deținute în proprietate publică de stat și de unitățile administrativ-teritoriale, situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes național „Amenajarea Hidroenergetică Pașcani pe râul Siret”. Documentul este disponibil pentru consultare online pe pagina web a ministerului menționat. Persoanele interesate sunt invitate să transmită până la data de 12 februarie 2024 inclusiv, în scris, propuneri, sugestii și opinii cu valoare de recomandare referitoare la proiectul de act normativ. Acestea pot fi trimise la Ministerul Energiei din București, str. Academiei nr. 39-41, sectorul 1 sau prin e-mail la adresa: juridic@energie.gov.ro.

Vezi și: Şapte blocuri noi între Iaşi şi Valea Lupului. Se anunţă dezbateri aprinse: nemulţumiri mari ale vecinilor de la case

Suma totală estimată de către expropriator pentru despăgubirile aferente imobilelor din proprietate privată, situate pe amplasamentul prevăzut de proiectul de hotărâre, care se încadrează în coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Amenajarea Hidroenergetică Pașcani pe râul Siret”, și care se află în raza unităților administrativ-teritoriale Dolhasca din județul Suceava, Lespezi, Vânători și Valea Seacă și Pașcani din județul Iași, se ridică la suma de 27.471.242 mii de lei. Aceste fonduri vor fi alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei, în conformitate cu prevederile Legii bugetului de stat pentru anul 2024.

Mai jos puteți consulta anexele cu numele și prenumele celor care sunt propuși spre expropriere.

Anexa-2-HG-Pascani

Anexa-3-HG-Pascani

Anexa-4-HG-Pascani

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...