Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Se ”naște” o noua stradă către Aeroport

Se ”naște” o noua stradă către Aeroport. Consilierii locali vor avea de aprobat un proiect prin care un teren aparținând Unității Militare 01175 va trece în proprietatea publică a municipalității. Motivul îl reprezintă proiectarea și executarea unei noi rute către Aeroport. Proiectul de hotărâre presupune aprobarea transmiterii din domeniul public al statului român și administrare a Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al municipiului Iași a imobilului construcție și teren în suprafață de 1.070 de metri pătrați, parte din Cazarma 568, situat pe strada Aeroportului, numărul 2, în vederea realizării investiției „Proiectare strada Aeroportului”. Noua rută va facilita accesul transportului auto și pietonal către Aeroportul Internațional Iași.

Strada actuală nu asigură condițiile minime de siguranță a circulației

„Solicitarea este motivată de faptul că infrastructura urbană a municipiului Iași prezintă o stare necorespunzătoare a rețelei de străzi din cartiere, având drept cauze: traficul intens, intervențiile repetate la rețelele de utilități din subteran și configurația acestora, schimbarea configurației terenului din cauza alunecărilor de teren de pe versanți, dar și efectele acțiunii de îngheț-dezgheț la nivelul suprastructurii străzilor. Această situație impune necesară modernizării străzii Aeroportului din cartierul Aviației.

Se va face în scopul obținerii viabilității corespunzătoare a carosabilului. De asemenea și pentru a oferi condiții de siguranță și confort în trafic pe stradă. Aceasta asigură legătura între Aeroportul Internațional din Iași și restul obiectivelor din Municipiul Iași, cu acces din strada Aurel Vlaicu.

Află despre: Noua parcare de la Aeroport, deschisă parțial din acest weekend.

Necesitatea și oportunitatea acestui proiect de investiție este justificată de starea de degradare a străzii și de necesitatea înființării unei rute de acces. Rufa ar facilita transporturile de mare tonaj (cargo) către Aeroportul Internațional Iași. În prezent aceasta stradă nu asigură condițiile minime de siguranță a circulației. Elementele constructive prezintă o stare avansată de degradare în corelare cu durata de exploatare a acestuia. Astfel, modernizarea străzii menționate mai sus este impusă de Lista obiectivelor de investiții pentru anul 2022”, se arată în proiectul de hotărâre publicat.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...