Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Transformări majore în învățământul ieșean. ISJ se desființează

Ieri, directorii și directorii adjuncți din unitățile de învățământ din județul Iași s-au adunat la Ateneul Național. Discuțiile au vizat desființarea Inspectoratului Școlar și primele măsuri care intră în vigoare de la 1 noiembrie.

Bilanț Școlar 2022-2023 și Proiecții Pentru Anul Curent

Luciana Antoci, Inspectorul Școlar General al ISJ Iași, a oferit un bilanț pentru anul școlar trecut și a prezentat perspectivele pentru noul an școlar. S-a subliniat caracterul atipic al anului, marcat de revenirea la cursuri integrale, reluarea parteneriatelor și proiectelor educaționale, dar și de greva generală – un conflict de muncă fără precedent în ultimii 20 de ani.

Infrastructură Școlară în Avant

Reabilitarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” primește 25 milioane de euro. În plus, au fost deschise două noi licee și o grădiniță în Dacia.

Extindere Rețea Școlară

Județul Iași deține cea mai extinsă rețea școlară din țară. Peste 135.000 de elevi și preșcolari trec pragul școlilor din județ, alături de 13.500 de angajați.

Un alt articol despre educație: Zile libere pentru educație: 5 Octombrie și 27 Octombrie.

Noua Lege a Educației: Transformări Majore

Legea 198 din 2023 aduce modificări semnificative: Inspectoratele Școlare Județene vor fi desființate, transformându-se în Direcții Județene de Învățământ Preuniversitar.

Sănătatea Orală în Prim Plan

Proiectul de evaluare a sănătății orale la copiii din mediul rural a fost prezentat de Corina Gâscă, Directorul Direcției de Sănătate Publică Iași.

Prevenirea Consumului de Droguri în Școli

Marius Mihai Manea, șeful Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași, a evidențiat eforturile în prevenirea consumului de droguri în mediul școlar. O nouă regulă din Ministerul Educației va gestiona astfel de situații.

Primăria Iași
Primăria Iași

octombrie 22, 2024

Bani de chirie pentru studenții ieșeni fără...
Primăria Pașcani

octombrie 22, 2024

Primăria municipiului Pașcani finalizează pregătirile pentru instalarea...