Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Liceul de Informatică și Facultatea de Automatică și Calculatoare organizează un eveniment despre robotică şi inteligenţă artificială

Liceul de Informatică și Facultatea de Automatică și Calculatoare organizează un eveniment despre robotică şi inteligenţă artificială.

Echipa CyLiis din cadrul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi și Facultatea de Automatică și Calculatoare (AC) de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași organizează evenimentul „Robotics&AI STEMPOSIUM”.

Evenimentul debutează în data de 2 martie, sâmbătă, la sediul AC, și se încheie pe 3 martie, duminică.

În prima zi a evenimentului, în amfiteatrul AC0-2, între orele 10.00 și 13.00, se va desfășura o sesiune de prezentări despre educația STEM în contextul noilor metode de predare-învățare, dar și în fața noilor provocări tehnologice din domeniul ingineriei.

Dintre cei care vor sprijini intervențiile se numără prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin (prorector al TUIASI), dr. ing. Daniel Petrișor (Continental Automotive Systems), conf. univ. dr. ing. Andrei Stan (director al Departamentului Calculatoare, AC), ing. Gabriel Marchidan (Iași AI), ing. Andrei Marin (IRIS Robotics), precum și membrii echipei CyLiis (Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași). După sesiune, participanții vor fi invitați să viziteze laboratoarele Facultății de Automatică și Calculatoare.

Citește și Aeroportul Iaşi se aşteaptă ca anul acesta să aibă un trafic de 2,6 milioane de pasageri

Duminică, de la 10:00 la 14:00, va avea loc o expoziţie de tehnologii în holul principal al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din Iaşi. Evenimentul va prezenta aplicaţii care susţin valorile STEM din diverse domenii precum automatică, calculatoare, tehnologia informaţiei, inteligenţă artificială şi robotică. Printre expozanţi se vor regăsi elevi de gimnaziu şi liceu, studenţi, precum şi reprezentanţi ai unor companii de renume în domeniu, cum ar fi Continental Automotive Systems şi IRIS Robotics.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primaria Iasi

octombrie 25, 2024

Festivalul Les Films de Cannes à Iași...
Primaria Iasi

octombrie 24, 2024

Expoziția SHARE Architecture Awards 2024 va avea...
Primaria Iasi
Primaria Iasi

octombrie 23, 2024

Congres Internațional la USV Iași: Cercetători din...