Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Noi stații de încărcare pentru mașini electrice

Noi stații de încărcare pentru mașini electrice. Primăria Iași va instala opt stații noi de încărcare pentru autovehiculele electrice în mai multe zone. Investiția ajunge la 300 de mii de euro, iar fondurile vin de la Administrația Fondului pentru Mediu. Având în vedere poluarea și traficul din Iași, autoritățile trebuie să găsească soluții pentru a combate acest flagel. Mașinile electrice din oraș reprezintă o alternativă ecologică, însă este nevoie și de infrastructura necesară pentru a face o trecere de la automobilele pe combustibili fosili la cele electrice.

Primăria Iași a organizat o licitație pentru acest proiect. O firmă a depus o ofertă care va fi analizată în perioada următoarea. Stațiile vor fi montate în următoarele șase luni. Investiția va costa 1.493.535 de lei, fără TVA, undeva la 300 de mii de euro, iar fondurile sunt asigurate de Administrația Fondului pentru Mediu printr-o finanțare nerambursabilă.

Citește și Pacienții de la IRO Iași, care au nevoie de chimioterapie, primesc tratament în spații recent renovate

Stațiile noi de încărcare pentru vehicule electrice vor fi amplasate astfel: bulevardul Independenței – parcarea Romtelecom; parcarea de la Ciric; bulevardul Carol I nr. 50 – parcarea de la Spitalul Dr. C. I. Parhon; șoseaua Națională nr. 43 – Piramida lui Dubeț; parcarea de pe strada Agatha Bârsescu – în spatele Primăriei; strada Bărboi – parcarea din zona CEC; strada Pantelimon Halipa nr. 43 – parcarea de la Spitalul de Recuperare; parcarea de la Mitocul Maicilor.

Articolul complet pe BZI

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Programată pentru 25 octombrie, ședința de constituire...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

O nouă încercare de vânzare a bunurilor...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....