Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Se caută proiectant pentru reabilitarea prin asfaltare a 20 de străzi

Se caută proiectant pentru reabilitarea prin asfaltare a 20 de străzi. Primăria Iași a lansat o licitație pentru selectarea unei firme care să proiecteze lucrările de reabilitare a mai multor străzi. Companiile interesate pot depune oferte până pe 19 iulie. Odată semnat contractul, documentațiile trebuie finalizate în termen de 12 luni. După acestb lucru, va fi organizată o licitație pentru execuția lucrărilor. Proiectul vizează 20 de străzi cu lungimi care variază între 80 metri și 1,9 km. Acesta însumează peste 10 km de carosabil, iar valoarea contractului de proiectare este estimată la aproape 600.000 lei.

Citește și: Șomajul în creștere la tineri.

Conform caietului de sarcini, infrastructura rutieră din Iași este afectată de traficul intens, intervențiile repetate la rețelele de utilități, configurația străzilor și alunecările de teren. Aceste probleme sunt agravate de ciclurile de îngheț-dezgheț, care deteriorează suprafața drumurilor.

În contextul acestei inițiative, Primăria Iași va deschide în curând ofertele pentru alte două licitații, vizând modernizarea a 14 străzi, cu o valoare totală de aproape 25 milioane lei. Aceste proiecte fac parte dintr-un efort amplu de a îmbunătăți infrastructura rutieră a orașului și de a asigura condiții mai bune pentru traficul urban.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...