Digitalizare în spitalele ieșene. Plenul Consiliului Județean a decis să încheie parteneriate strategice cu trei instituții medicale importante din Iași: Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie “Cuza Vodă”, Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” și Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sf. Maria laşi”. Scopul acestor parteneriate este de a susține finanțarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a achiziționării de echipamente IT, soft medical, non-medical și pentru administrarea rețelelor de date.
Această mișcare strategică va oferi celor trei unități medicale șansa de a accesa fonduri din cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, sub Pilonul V — Sănătate și Reziliență Instituțională, în Componenta 7 — Transformare Digitală, Investiția 13. Conform planului, acest proiect de transformare digitală vizează dezvoltarea sistemului de eHealth și telemedicină, sub Investiția Specifică I 3.3, însemnând investiții în sisteme informatice și infrastructura digitală pentru unitățile sanitare publice.
Apelul pentru Investiția Specifică 13.3 permite spitalelor județene clinice să solicite finanțări de până la 1.000.000 de euro, fără TVA. Apelul de proiecte a fost lansat și va fi activ până la 25 august. Rata de finanțare este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectelor, fără TVA. Astfel, PNRR oferă sprijinul necesar pentru modernizarea infrastructurii medicale.
Un nou protocol
Consiliul Județean a dat undă verde și încheierii unui protocol de colaborare cu Autoritatea pentru Digitalizarea României. Scopul acestui parteneriat este de a asigura interconectarea E-Portalului dezvoltat de Consiliul Judeţean lași cu Platforma Software Centralizată pentru Identificare Digitală (PSCID). Aceasta face parte din proiectul „Simplificarea Procedurilor Administrative la Nivelul Consiliului Judeţean lași”. Acest proiect beneficiază de finanțare în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.
Citește și: Microbuze electrice pentru elevii din județul Iași.
Președintele Consiliului Județean a declarat: „Prin consolidarea capacității noastre digitale și a spitalelor subordonate, ne propunem să revoluționăm interacțiunea cetățenilor cu instituțiile publice. Digitalizarea va simplifica și eficientiza procedurile administrative, reducând birocrația și timpul de așteptare. Aceasta va duce la o comunicare mai rapidă și la satisfacerea mai eficientă a nevoilor comunității. De asemenea, implementarea sistemelor digitale integrate va contribui la o gestionare mai eficientă a resurselor. Totodată, vor optimiza bugetul reducând cheltuielile inutile. Ne dorim ca Iașul să devină un model de inovație și eficiență în sectorul public”.
Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!