Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Urbanism

BMT construiește încă o fabrică la Iași

Belgienii de la BMT mai vor să ridice încă o fabric în zona dinspre Tomești. Cererea lor va fi analizată de către consilierii locali pe 21 august. Inițiatorul Planului Urbanistic Zonal este firma G Watteerw Romania SRL, societate care a avut în anul 2022 o cifră de afaceri de 158 de milioane de lei și un profit declarat de 15,1 milioane de lei. Potrivit solicitării, noua fabric își propune extinderea capacității de ăproducție actuale.

„Activitatea companiei constă în efectuarea de prelucrări mecanice de înaltă precizie și tratamente termice și termotehnice pentru componente (roți dințate, angrenaje) din oțel sau aliaje utilizate în diverse aplicații industriale (compresoare, pompe, scanere, utilaje agricole, echipamente feroviare etc.)”, se arată în proiectul de PUZ.

Conform celor de la apix.ro, belgienii au la dispoziție aproape 3,5 hectare de teren pe care se va înălța o fabrică de 20.000 mp. Regimul de înălțime va fi parter înalt pentru zona de producție și 3 etaje pentru spațiile dedicate birourilor.

citește și: Un nou val de creștere a prețurilor pentru apartamentele din Iași

„Planurile de extindere ale acestei platforme industriale nu se opresc aici. Intențiile de viitor ale companiilor fiind de generare a unui pol industrial”, se precizează în PUZ.

Zona de construire are deja un pronunțat caracter industrial. Avantajul este că în continuare există terenuri disponibile – proiectanții spun că noul pol industrial este „o continuare firească a culoarului Calea Chișinăului – bld. Virgil Săhleanu – șos. Iași-Tomești”.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!