Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Consiliul Județean

Microbuze hibride pentru transportul elevilor

În ultima ședință, consilierii județeni au aprobat achiziționarea unor microbuze hibride ce vor deservi transportului elevilor. Bugetul estimat al proiectului este de 21.008.430 de lei, la care se adaugă TVA-ul în valoare de 3.991.596 de lei. Proiectul va fi finanțat prin programul ce privinde îmbunătățirea calității aerului și reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră.

Consiliul Județean are termen până la data de 8 noiembrie 2023 pentru a depune cererea de finanțare. Cadrul programului privește îmbunătăţirea calității aerului şi reducerea cantităţii de emisii de gaze cu efect de seră. Prin utilizarea transportului elevilor cu autovehiculelor mai puţin poluante, de tipul microbuzelor electrice, hibride şi alimentate cu gaz natural comprimat calitatea aerului se va schimba.

Citește și: CTP: Orarul și traseul curselor speciale pentru elevi.

„Obiectul programului îl reprezintă achiziţionarea de microbuze noi electrice, microbuze noi hibride şi microbuze noi alimentate cu GNC, pentru transportul elevilor. Finanţarea programului se realizează din veniturile rezultate din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. Acestea sunt încasate la Fondul pentru mediu, în limita creditelor de angajament şi bugetar.

Veniturile sunt prevăzute cu această destinaţie prin bugetul anual al Fondului pentru mediu, aprobat conform legii. Programul are caracter multianual şi se desfăşoară la nivel naţional. Finanţarea se acordă în procent de maximum 100% din cheltuielile eligibile, în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi.”, este specificat în hotărârea CJ.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!