Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Pelerinajul a luat sfârșit! Racla cu moaștele Cuvioasei Parascheva a fost reintrodusă în Catedrala Mitropolitană

Pelerinajul a luat sfârșit! Racla cu moaștele Cuvioasei Parascheva a fost reintrodusă în Catedrala Mitropolitană. Ceremonia specială a avut loc în această dimineață la ora 6.00. Slujba de final a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Teofan, mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

„Au fost alaiuri întregi de preoți, călugări, călugărițe, tineri și oameni în vârstă, oameni mari după logica acestei lumi și oameni obișnuiți, dar toți mari după judecata cea de nepătruns a lui Dumnezeu, oprindu-se pentru o clipă, după multe ore de așteptare, în fața sfintelor moaște ale Sfintei Parascheva și ale Sfântului Andrei. De ce au venit oamenii să se închine? Au venit fiecare cu durerea și bucuria lor, cu gândurile împlinite, cele curate, dar și cu sfâșieri lăuntrice de tot felul, au venit să dăruiască viața lor lui Dumnezeu”, a spus IPS Teofan, în predica de la finalul slujbei.

Astfel, pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva a fost declarat în mod oficial încheiat. 

Peste 335.000 de persoane s-au închinat la Sfânta Parascheva

Cu toate că vremea s-a răcit și plouă, duminică seară, la rândul format pe străzile din jurul Catedralei Mitropolitane, erau peste 20 de mii de credincioși.

citește și Pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva: Mulțimea așteaptă în coadă de doi kilometri

Estimările până în momentul de față arată că peste 335.000 de persoane s-au închinat la Sfânta Parascheva atunci când a fost așezată în baldachinul din curtea interioară a Mitropoliei. Cifrele finale vor fi oferite în cursul acestei dimineți de către Jandarmerie alături de organizatori. 

În acest an, evenimentele hramului s-au desfășurat pe parcursul  a 9 zile. De asemenea, pe lângă pelerinaj și slujba din ziua hramului, importantă a fost și sfințirea bisericii și a celor două capele, dar și ansamblului sediului Asociației Glasul Vieții din Țicău. Asociația este a Părintelui Damaschin, care oferă sprijin la peste 10.200 de copii săraci și orfani.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...