Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

NATO și provocările interne ale României: Apel la transformare

Prezent la Iași, Secretarul General al NATO, Mircea Geoană a vorbit în cadrul dezbaterii „Securitate economică și inovare pe flancul estic al NATO și UE” . Acesta ne informează despre un nod strategic și totodată subliniază importanța flancului estic al NATO. Geoană a făcut trimitere la intrarea Suediei în NATO care va crea un flanc estic coeziv și extins, de la Marea Nordului la Marea Neagră. EL a amintit de schimbările geopolitice și tehnologice care redefinesc competiția strategică și modelele economice context în care România se confruntă cu provocări interne pentru a răspunde așteptărilor.

Vezi și:Final de negocieri cu Comisia Europeană pentru revizuirea PNRR.

În această notă, transformările induse de conflictul Rusiei cu Ucraina în Europa forțează o revizuire atentă a ordinii internaționale. În disursul său, Secretarul General al NATO, a subliniat paradoxul românesc: oportunități externe ample dar vulnerabilități interne profunde. În contextul acestor schimbări rapide, Mircea Geoană a făcut apel la transformare:

  • restructurarea funcționalității statului,
  • eliminarea culturii politice stagnante
  • revizuirea fundamentelor politice și economice.

Apelul este pentru meritocrație și competență înlocuind politica bazată pe relații personale. Mircea Geoană a amintit de necesitatea reinventării modelului economic și a contractului social pentru a aborda provocările interne într-un New Deal românesc.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...

octombrie 21, 2024

Ciolacu propune măsuri pentru sprijinirea familiilor și...