Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

City Break la cheile Bahluiului

City Break la cheile Bahluiului. Cluburile Afaceri.ro din Botoșani, Suceava și Iași organizează o drumeție la Hârlău. Mai exact la cheile Bahluiului, în care speră să li se alăture cât mai mulți oameni de afaceri sau liber profesioniști. Acesta este un mod de a-i face pe cei prezenți să se cunoască și să stabilească conexiuni pentru viitoare afaceri sau proiecte comune între cele trei județe participante. Se descoperă locuri uimitoare, puțin cunoscute chiar și de locuitorii Regiunii Nord-est. Sunt chiar și puțin vizitate de către turiști.  

Pe 26 August, mașinile vor pleca simultan din Suceava, Iași și Botoșani, cu o țintă comună: orașul Hârlău. Iar întâlnirea echipajelor va fi momentul de începere oficială a drumeției. Pentru membrii cluburilor de afaceri din cele trei județe, drumeția va fi gratuită. Pentru restul participanților, taxa va fi de 30 de lei.  

Care va fi traseul drumeției?

Conform celor precizate de ”Ziarul de Iași”, odată ajunși la Hârlău, vizitatorii ar urma să meargă la ruinele curții domnești și la Biserica Sf. Gheorghe. Curtea domnească este atestată pentru prima dată printr-un act din 1 Mai 1384. Aceasta a fost rezidența Doamnei Margareta (Mușata), mama domnitorilor Petru I Mușat (1375-1391) și Roman I Mușat (1391-1392). Biserica „Sf. Gheorghe”, ctitorită de Ștefan cel Mare în anul 1492 este considerată parte a ansamblului Curții domnești.

Citește și: Încep înscrierile pentru gala Green Report.

Vizita la Mormântul lui Petru Rareș și la Muzeul Viei și Vinului din Hârlău sunt alte puncte de pe agenda drumeției oamenilor de afaceri din nord estul țării. Muzeul Viei și Vinului, aflat în administrarea Palatului Culturii din Iași, le promite vizitatorilor că vor face cunoștință cu „universul domestic” al țăranului. Acesta este cel care produce vinul.

Astfel, se prezintă interiorul unei gospodării din zona Hârlăului. Interiorul tradițional este prezentat cu toate elementele sale definitorii: vatra, colțul de pat, cel de masă și cel pentru păstrarea vaselor și alimentelor. Holul de la demisol adăpostește instalațiile tehnice, prezentate cât mai real și natural. La finalul parcursului muzeal, vizitatorii au ocazia să cunoască și să înțeleagă din poveștile vinului, cu misticul ce-l definește”.

”La Grota lui Coroi, oamenii de afaceri vor călca pe urmele lui Ghiță Coroi, “ultimul haiduc al României interbelice”, un țăran devenit haiduc, care „a făcut legea şi a semănat teroare din 1930 până în 1935 în rândul negustorilor, bancherilor şi boierilor care treceau prin Botoșani sau pe drumurile comerciale de la limita judeţului Iaşi”. 

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

noiembrie 25, 2024

Marcel Ciolacu și-a depus demisia din funcția...

noiembrie 25, 2024

Șoc în presa internațională. Alegerile prezidențiale din...

noiembrie 25, 2024

Referendumul organizat de Primăria Capitalei a fost...