Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Fără meditații cu elevii de la clasă

Profesorii care fac meditații cu elevii de la clasă vor fi cercetați disciplinar, prevede noua lege a Educației. Aceasta intră în vigoare din 2 Septembrie. Legea nu specifică o sancțiune clară în acest caz, dar va fi înființată o comisie care să cerceteze acuzațiile. Oricine poate sesiza posibile fapte de abateri disciplinare. Sancțiunile încep de la avertisment, se pot cumula și pot duce până la desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

Un alt lucru specificat în lege. Profesorul „are obligația de diligență să depună eforturi pentru atingerea competențelor necesare de către fiecare elev. Activitatea se realizează la clasă și prin programele de învățare remedială”. În termen de 3 luni de la intrarea în vigoare a legii educației, adică din Decembrie 2023, se înființează Registrul declarațiilor de interese. Prin ordin de ministru, se va putea pune în aplicare prevederea privind interzicerea meditațiilor la clasă.

Citește despre: Restricții pentru elevi.

În calendarul proiect publicat de Ministerul Educației cu legislația subsecventă pentru noile legi apare faptul că pe 1 Noiembrie 2023 ar trebui să fie aprobat un ordin al ministrului educației. Acesta privește aprobarea modelului Registrului declarațiilor de interese și procedura de declarare a intereselor. În noua lege a Educației apare mențiunea prin care se interzic meditațiile cu elevii de la clasă în două articole. Articolul 209 prevede că printre abaterile disciplinare ce pot fi sancționate se află și desfășurarea meditațiilor cu elevii de la propria clasă. Al doilea articol, 169, precizează că profesorul are “obligația de diligență să depună eforturi pentru atingerea competențelor necesare de către fiecare elev, prin activitatea la clasă și prin programele de învățare remedială“.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

iulie 12, 2024

Finanțare „Infrastructuri verzi” pentru municipiile din Nord-Est....

iulie 12, 2024

Medicii subliniază importanţa unei hidratări adecvate. Temperaturile...