Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Meniu

Istorie animată la Palatul Culturii

Istorie animată la Palatul Culturii. Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași se află printre cele peste 100 de instituții muzeale din 27 de țări, respectiv 3 din România, care se alătură unui demers ce combină muzica și istoria pentru a inspira și a educa publicul. Acesta se întâmplă în cadrul unui proiect desfășurat simultan în întreaga lume, în perioada 4 – 19 noiembrie 2023.

În această perioadă, la Palatul Culturii și Palatul Cuza, de la Ruginoasa, va avea loc proiecția filmului de animație „The War to End All Wars – The Movie”. Film realizat de trupa suedeză de muzică Sabaton. Filmul este o continuare vizuală a celui mai recent album de studio al trupei. Intitulat The War to End All Wars, este inspirat de fapte și oameni din Primul Război Mondial.

Citește și: Expoziția ”Cum respiră pământul”.

Perioada de difuzare a filmului în toate muzeele partenere a fost stabilită astfel încât să marcheze cea de-a 105-a aniversare a Zilei Armistițiului. Aceasta este, 11 noiembrie 1918 dată la care, Imperiul German și puterile Antantei au pus capăt Primului Război Mondial. Filmul este rezultatul multor ani de muncă asiduă și de cercetare avansată.

Este realizat în parteneriat cu Yarnhub, un studio de animație axat pe conținut istoric. Având o durată de 67 de minute. Acest film muzical animat este realizat în limba engleză, fiind difuzat cu subtitrări în limbile naționale ale țărilor participante la proiect.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

Primaria Iasi

iulie 12, 2024

Personajele lui Creangă ajung la Copenhaga. Teatrul...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Fiica primarului Chirica a luat BAC-ul cu...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Spectacol impresionant susținut în aer liber de...
Primaria Iasi

iulie 10, 2024

Tabără de vară gratuită pentru copii. Ateneul...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/be74e3b52c75dd1b9b6704dca4d34dd6.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130