Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Mediu

Ministrul Mediului în vizită la Vlădeni

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, împreună cu Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a efectuat o vizită în comuna Vlădeni din județul Iași pentru a se familiariza cu modul în care biodeșeurile agricole sunt gestionate într-o fermă zootehnică de prestigiu, din județul nostru. Această fermă este recunoscută pentru performanța sa notabilă și contribuția semnificativă la sectorul agricol din România.

Bugetul pe care îl are Ministerul prin PNRR, pentru sistemele integrate de colectare și valorificare a gunoiului de grajd este de 1.13 miliarde lei.

Comuna Vlădeni găzduiește una dintre cele mai impresionante ferme din țară, care se ocupă cu creșterea bovinelor. Cu un efectiv de peste 2.000 de capete, ferma din Vlădeni este considerată ca fiind de top. Unele dotări sunt peste nivelul celor din alte țări europene.

Citește un alt articol: Marea schimbare în administrarea pădurilor.

Performanța fermierilor a fost recunoscută încă din 2015, când au primit titlul de “Cea mai productivă fermă din România”. Această recunoaștere a pus comuna pe harta agricolă a României. De asemenea, a dat naștere unui renume de invidiat în sectorul agricol.

Această vizită în comuna Vlădeni reprezintă un pas important în direcția promovării unui model agricol mai sustenabil și în sensibilizarea opiniei publice cu privire la necesitatea gestionării responsabile a biodeșeurilor agricole. Este esențial ca astfel de exemple de succes să fie încurajate și multiplicate pe întreg teritoriul țării.

“Felicitări fermierilor din Vlădeni, care au demonstrat că productivitatea agricolă și protecția mediului pot merge mână în mână. Această vizită încurajează toți agricultorii din țară să adopte practici sustenabile și să devină parte a soluției pentru o planetă mai verde și mai sănătoasă”, a transmis președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.