Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

DIICOT a descins la Bobo Shop din Palas Mall. Caută jeleuri cu substanțe psihoactive

DIICOT a descins la Bobo Shop din Palas Mall. Caută jeleuri cu substanțe psihoactive. Procurorii DIICOT Iași împreună cu Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Iași a efectuat 121 de percheziții domiciliare pe raza județelor Iași, Alba, Hunedoara, Sibiu, Neamț, Bacău, Brașov, Constanța, Cluj, Maramureș, Dolj, Brăila, Galați, Vrancea, Argeș, Buzău, Botoșani, Suceava, Timiș, Arad, Mureș, Harghita, Vaslui și în municipiul București. Oamenii legii aveau informatii despre un grup infracţional organizat care se ocupa cu vânzarea de produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii. La Iași au avut loc mai multe percheziții la persoane fizice și juridice, printre care și magazinul Bobo Shop din Palas Mall.

Citește și: O nouă stradă în Iași: va lega str. Palat de str. Sf. Andrei

Jeleuri cu substanțe psihoactive

S-a reținut că începând cu finele anului 2022, mai multe persoane care sunt angajate sau controlează  două societăți comerciale din judetul Iași  au constituit un grup infracţional organizat. Acestea aveau ca scop importul, exportul, producerea, fabricarea şi alte operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. În acest context, aceştia produc și comercializează dispozitive electronice de vapat şi produse de tip „edibles” ( jeleuri, prăjituri, drajeuri etc ). Produse sunt conoscute că au în compoziție substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

De asemenea, s-a stabilit că în perioada octombrie 2022 – septembrie 2023, membrii grupului infracțional au produs în vederea comercializării peste 100.000 de dispozitive tip VAPE. Acestea conțineau substanțe care produc efecte psihoactive. Acestea erau vândute adolescenților.

La Iași, procurorii DIICOT scotoceau azi prin magazinul Bobo Shop din Palas Mall.

În urma investigațiilor au fost identificate 28 de societăți care comercializează astfel de produse la nivel național. Acestea ar fi profitat de faptul că dispozitivele de tip „vape” se pot comercializa la liber, iar jeleurile pot fi vândute oricărei persoane. 
De asemenea, s-a stabilit faptul că minorii au acces la aceste substanțe care le pun  în pericol viața. Persoanele care vând astfel de  produse,  deși cunosc efectele pe care le au substanțele din compoziția lor, le comercializează fără nicio restricție inclusiv minorilor.
La D.I.I.C.O.T. Iași  au fost aduse la audieri 42 de persoane.   

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

Primăria Pașcani
Primăria Iași
Primăria Podu Iloaiei