Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Pasaj pietonal subteran la Târgu Frumos

Pasaj pietonal subteran la Târgu Frumos. Documentația tehnică pentru primul pasaj subteran pietonal de pe un drum european a intrat în faza de avizare. Studiul de fezabilitate a ajuns pe masa Comisiei de monumente istorice, care este așteptată să emită un aviz favorabil. Pasajul pietonal subteran este planificat în orașul Târgu Frumos, înaintea sediului Primăriei, pe sensul de mers dinspre Iași spre Roman.

Scopul principal al construirii acestui pasaj este prevenirea accidentelor rutiere, oferind o traversare sigură pentru pietoni în zonele cu trafic intens. Pasajul va fi echipat cu lift, scări fixe și scări rulante, asigurând accesul facil pentru toate categoriile de persoane, inclusiv pentru cele cu mobilitate redusă.

Citește și: Începe proiectarea Pasajului de pe DN 28

Acest proiect reprezintă un pas semnificativ în îmbunătățirea siguranței rutiere și a infrastructurii pietonale din regiune. După avizarea documentației tehnice și finalizarea studiilor necesare, construcția pasajului va putea începe, aducând beneficii considerabile locuitorilor din Târgu Frumos și celor care utilizează drumul european. Astfel, se va reduce riscul de accidente și se va facilita traversarea în siguranță a străzilor aglomerate. Și va contribui la creșterea confortului și securității în zonă.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași
Primăria Iași

octombrie 22, 2024

Bani de chirie pentru studenții ieșeni fără...
Primăria Pașcani

octombrie 22, 2024

Primăria municipiului Pașcani finalizează pregătirile pentru instalarea...