Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Investiție de 76,4 milioane de lei la Spitalul “Sfântul Ioan cel Nou”

Investiție de 76,4 milioane de lei la Spitalul “Sfântul Ioan cel Nou”. Într-o ședință extraordinară desfășurată luni, consilierii județeni din Suceava au aprobat cu unanimitate de voturi proiectul de construire a două noi corpuri de clădire. Acestea vor fi în curtea Spitalului Clinic de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou”. Aceste noi facilități, care vor completa infrastructura serviciilor medicale, fac parte dintr-un proiect amplu de modernizare finanțat prin Programul Sănătate.

Prima clădire, având un regim de înălțime D+P+3E, va adăposti diverse departamente esențiale. La demisol și parter, vor fi amenajate morga (prosectura) și medicina legală. Etajele superioare vor fi dedicate activităților specializate precum histopatologia, toxicologia și biologia moleculară. Un laborator de analize va completa facilitățile oferite de această nouă construcție. Clădirea, având o suprafață construită de 846,10 mp și o suprafață desfășurată de 4.333,80 mp, va fi dotată cu un sistem fotovoltaic și panouri solare și va fi conectată la spital printr-o pasarelă la nivel intermediar între etajul 1 și etajul 2.

Vezi și: Veste bună pentru pensionarii vasluieni!

A doua clădire, cu regim de înălțime D+P+1E, va fi destinată depozitării materialelor sanitare, alimentelor și arhivei. Cu o suprafață construită de 632 mp și o suprafață desfășurată de 1.777 mp, depozitul va contribui la asigurarea necesarului de echipamente și consumabile medicale. Finanțarea pentru această construcție, estimată la 18,7 milioane de lei, provine din bugetul propriu al Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava pentru anul 2024.

Studiul de fezabilitate a estimat o investiție totală de 76,4 milioane de lei pentru realizarea întregului proiect. Prin această inițiativă, se urmărește creșterea eficacității și rezilienței sistemului medical la nivel local.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv pe Instagram.

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....