Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Servicii publice

CTP pune la bătaie 400.000 de euro pentru piese de tramvai

Având în vedere uzura tramvaielor, Compania de Transport Public Iași (CTP Iași) achiziționează piese noi de schimb. Investiția va fi în valoare de 1.975.090 de lei, aproximativ 400.000 de euro. Licitația pentru furnizarea acestora este programată pe data de 31.08.2023, conform celor de la BZI.

În acest moment, compania are 187 de tramvaie din care 127 active. Având în vedere că în luna Septembrie se vor întoarce elevii la școală, CTP trebuie să asigure buna funcționare a vagoanelor care vor ieși la stradă. Din cauza uzurii, unele tramvaie au avut probleme cu piesele, vatmanii fiind nevoiți să se întoarcă la depou pentru reparații.

Citiți și: Inteligență artificială pe tramvaie.

Infrastructura rutieră de tramvaie din municipiul Iași însumează aproximativ 140 km de linii ferate pentru transportul în comun. Cu această investiție, CTP și-a propus să crească nivelul de siguranță pentru controlori și vatmani, de asemenea, pentru evitarea accidentelor în trafic. Piesele achiziționate vor fi următoarele: 525 de piese pantograf, 3.510 elemente de cauciuc pentru tramvaie, 1.922 de piese prelucrate mecanic pentru tramvaie.

CTP își ia marje de siguranță, cerându-le furnizorilor o perioadă de minim 12 luni de garanție pentru piesele furnizate. De asemenea, vor asigura suport tehnic timp de doi ani de zile. Acest lucru se va întâmpla în cazul în care vor apărea diferite defecțiuni sau probleme. Având în vedere vechimea tramvaielor din flota CTP, există riscul ca piesele să fie uzate mult mai rapid decât în mod normal.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 7, 2024

Eliminarea AVARIEI pe circuitul primar, magistrala 4...

septembrie 24, 2024

SC Servicii Publice Iași, amenajare peisagistică pe...