Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Primul tur virtual al unui cimitir evreiesc la Iași

Primul tur virtul al unui cimitir evreiesc la Iași. Parcurgând turul virtual realizat cu tehnica fotografiilor 360 de grade, internauții vor descoperi materiale video, fotografii și texte informative despre cele mai importante monumente funerare. De asemenea, sunt descoperite și despre personalitățile ieșene înhumate aici. 

www.comunitateaevreiloriasi.ro este adresa unde poate fi vizionat turul virtual. Este vorba despre cel mai mare cimitir evreiesc din România. Acesta este întins pe 20 de hectare și găzduiește în jur de 145.000 de pietre funerare. Sunt mărturie a existenței unei vechi și prolifice comunități evreiești în orașul Iași.

Citește un alt articol: Cimitir nou la Pașcani.

Venerarea eroilor se regăsește și în cimitirul evreiesc din Iași. Este ridicat un monument comemorativ pentru soldații evrei care și-au dat viața în Primul Război Mondial și monumentul funerar comemorativ, al victimelor pogromului din 1941. 

Citește și despre: Se apropie echinocțiu de toamnă.

Totul a fost posibil prin intermediul proiectului „Roots and Stones: Jewish Heritage”. Acesta încearcă să recupereze într-o manieră ușor de accesat, folosind noile instrumente media, moștenirea evreiască a orașului Iași, veche de șase secole.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...