Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

”Baronul” Buzatu arestat de vecina sa

Procuroarea Cristina Chiriac este și șefa DNA Iași și a participat la operațiunea de flagrant în care a fost prins fostul șef al Consiliului Județean Vaslui. Aceasta provine din județul Vaslui și are rădăcini în comuna Zăpodeni. Acolo, familia Buzatu deține mai multe proprietăți și o fermă pomicolă, potrivit aloiași.ro.

În anul 2013, Cristina Chiriac a moștenit, alături de mai multe rude, o casă de locuit în suprafață de 70 mp, un teren intravilan de 2.884 mp și unul agricol de 7.116 mp, pe raza comunei Zăpodeni, la circa 15 km de municipiul Vaslui.

Vezi și: ”Economiile de-o viață” erau mita în accepțiunea baronului de Vaslui, Dumitru Buzatu.

Dumitru Buzatu și-a făcut fermă la Zăpodeni și a cumpărat mai multe hectare de teren. Buzatu deține cinci imobile, cu suprafețe cuprinse între 63 mp și 520 mp, un teren agricol de 33.614 mp, unul intravilan de 709 mp și unul extravilan (în circuitul civil), de 708 mp. Alte două terenuri, tot în Zăpodeni, de 5.848 mp și de 7.173 mp au ajuns anul trecut la fiul lui Dumitru Buzatu, prin contract de donație. Informația apare în declarația de avere a lui Tudor Buzatu, în calitate de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului.

Zăpodeni: Comuna PSD și Noua Șefă de la DNA Iași

Comuna Zăpodeni are aproximativ 3.700 de locuitori și o suprafață totală de 10.116 hectare. Localitatea este controlată tradițional de PSD, care și-a adjudecat toate alegerile pentru funcția de primar, în ultimele trei decenii. Cristina Chiriac a ajuns la DNA Iași, după ce a fost detașată de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, în august 2015. Anterior, ea a mai lucrat la Parchetul Bârlad și la DIICOT, Serviciul Teritorial Vaslui. La momentul transferului, femeia care l-a arestat pe Dumitru Buzatu avea doar patru ani de experiență ca procuror.

Poate te interesează: Farmazon: Nu l-am denunțat eu pe Buzatu. Averea lui Buzatu a fost luată la verificat.

În 2018, Cristina Chiriac a candidat prima dată la șefia DNA Iași. Aceasta s-a retras ulterior din competiție, invocând motive personale. Totuși, în ianuarie 2022, Chiriac a fost numită provizoriu în fruntea acestui serviciu. În luna mai, a fost votată în unanimitate de membrii CSM pentru definitivarea pe post.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

iulie 22, 2024

Ricky Martin a electrizat scena în seara...

iulie 22, 2024

Taxa pe lux a fost implementată în...

iulie 22, 2024

Update: La ora 12.00, într-un comunicat postat...

iulie 22, 2024

Lanțul francez Carrefour a concediat peste 900...